Over ons
Tarhana NL
Tarhana NL is gevestigd in Amsterdam en voorziet zijn klanten van Tarhana soep door middel van online shopping. Tarhana komt oorspronkelijk uit Turkije en wordt veel geconsumeerd in onder andere Balkan landen. Tarhana is heel moeilijk te vinden in Nederland en is daardoor niet bekend onder heel veel mensen. Door ons klimaat in Nederland is het niet mogelijk Tarhana te maken. Door die reden hebben we besloten om Tarhana te importeren naar Nederland. Onze Tarhana verkrijgen wij uit de provincie Uşak. Tarhana die wordt gemaakt in Uşak verschilt in zijn smaak van andere tarhana-variëteiten vanwege zijn klimatologische omstandigheden. Fermentatie vindt plaats bij een lagere temperatuur en in een langere tijd vanwege de grote verscheidenheid aan micro-organismen die fermentatie mogelijk maken. Het enige doel van Tarhana NL is dat de uitdrukking van geluk op uw gezicht vermenigvuldigt wanneer het gezin aan de eettafel zit.
Over onze Tarhana soep
Er zijn tientallen verschillende soorten tarhana soep recepten in de Turkse keuken. De reden hiervoor is dat tarhana soep een zeer oude geschiedenis heeft. Tarhana is een van de oudste smaken van de Turkse keuken, de oorsprong die teruggaat tot Centraal-Azië, is een voedzaam product, waarvan een groot deel bestaat uit yoghurt. Tarhana, die wordt bereid en gedroogd in de zomer, is een voedsel met hoge voedingswaarden, waarvan de consumptie gebruikelijk is in de winter. Dankzij de verschillende voedingswaarden die het product bevat, is het daarom een zeer goed product voor de menselijke gezondheid. De meest voorkomende vorm van consumptie van tarhana, die lange tijd in poedervorm kan worden opgeslagen, is de soep. Deze prachtige soep die gemakkelijk te consumeren en op te slaan is, is een van de onmisbaarheden in de Turkse keuken. Tarhana soep is een soep waarvan wordt aangenomen dat het ook medicinaal is vanwege zijn hoge voedingswaarden. Omdat we weten dat het tegenwoordig moeilijk is om de schoonheid van het natuurlijke leven te vinden, zijn wij ervoor om je de meest natuurlijke voeding aan te bieden. Tarhana is daardoor een voedzaam, verzadigend en aanvullend voedsel. Het is biologisch en vegetarisch. Omdat de tarhana die we u aanbieden, verkrijgen van groenten die zijn geteeld zonder het gebruik van toevoegingen, chemische meststoffen of hormonen. Als je daarom het geheim van geluk nog steeds niet hebt gevonden, dan is het tijd om onze tarhana soep te proeven en vindt u ook gelijk het punt waar smaak en gezondheid samenkomen!
Sinds wanneer?
Tarhana, ontleend aan de term “Dar Hane” (smal huis) in het Ottomaanse rijk wordt al eeuwenlang geconsumeerd en is de meest bijzondere, bevredigende en mooiste van de honderden gerechten die Anatolische keuken ons hebben nagelaten. Volgens een gerucht wordt de sultan op een dag te gast in het huis van een dorpeling, de arme familie schaamt zich en schaamt zich voor wat zij hebben aan te bieden. De vrouw van het huis kookt onmiddellijk een soep en biedt die aan de sultan. Sultan, die de soep erg lekker vindt, vraagt welke soep de huisvrouw heeft gekookt; Zij antwoordt: “Dar Hane (smal huis) soep, eet het met plezier, mijn Sultan”. De soep, die de tafels van de sultan sierde en met liefde werd geconsumeerd, heette toen “Dar hane” en werd na verloop van tijd “Tarhana”.
Hoe maakt Tarhana soep het verschil?
Dankzij zijn hoge voedingswaarde heeft tarhana in het verleden tot aan de dag van vandaag een belangrijke plaats ingenomen in de Turkse keuken. Tarhana heeft een zeer hoge voedingswaarde en is een gunstig product voor de gezondheid. Het bevat mineralen zoals eiwitten, calcium, ijzer en kalium. Hoofd ingrediënten van Tarhana zijn yogurt, uien, rode peper, groene peper, tomaat, en munt. Deze ingrediënten worden op een unieke wijzen gekneed tot deeg. Nadat Tarhana tot deeg gekneed is wordt het minstens een week bewaard om te fermenteren en rijzen. Later wordt deze in kleine stukjes verdeeld en gedroogd op een 100% katoenen stof of -doek. Ten slotte worden de gedroogde delen met de hand tot poeder verwerkt en daarom het kan ook een lange tijd worden bewaard.
Waarom Uşak Tarhana?
Het bereiden van de ingrediënten van de tarhana, die van regio tot regio verschilt, maar elk een andere smaak heeft, vereist zorg, geduld, tijd en een voorproefje van de hand. Uşak Tarhana geproduceerd in Uşak verschilt in zijn smaak van andere tarhana-variëteiten vanwege zijn klimatologische omstandigheden. Fermentatie vindt plaats bij een lagere temperatuur en in een langere tijd vanwege de grote verscheidenheid aan micro-organismen die fermentatie mogelijk maken. Fermentatie wordt uitgevoerd om smaak, aroma, houdbaarheid, textuur, voedingswaarde en andere gunstige eigenschappen van voedingsmiddelen te verhogen. De reputatie van de Uşak tarhana ligt daarom heel hoog. Als je lokale tafel voor je gasten wilt dekken met een paar smaken die specifiek zijn voor Uşak, die Evliya Çelebi beschrijft als “het land van de geliefden”,is Tarhanasoep de juiste keuze.
100% natuurlijk
Handgemaakt
Lang houdbaar
Rijk aan vitamines en mineralen
Bevat vitamines A,C, kalium, ijzer en calcium